aug 17

Välkommen till SS Manhems schackvecka 2010!

Blåst på konfekten blev de som bänkat sig framför datorerna för att följa toppmötet i SS Manhems schackvecka 2010 i Göteborg  mellan GM Allan Stig Rassmusen och GM Emanuel Berg, för de rökte fredspipa redan efter 12 drag. Nu verkar det mer eller mindre klart att Emanuel kommer att ta hem segerbucklan. Han möter i dag FM Magnus Carlhammar och om inget oförutsett inträffar bör Emanuel vinna det partiet som vit.

GM Tiger Hillarp Persson möter som svart klubbkamraten från Lunds ASK IM Hans Tikkanen. De andra stormästarna  – Mikhail Ivanov och Allan Stig Rasmussen – ställs mot varandra. När resultaten, från dessa partier, blir kända i kväll kommer det ha klarnat betydligt om vem som kommer att dyka upp, tillsammans med GM Emanuel Berg,  på prispallen efter sista ronden i morgon.  

Partierna från GM-gruppen kommer att direktsändas. Rond 8 startar klockan 14.00. Sista ronden, onsdagen  den 18:e, då är starttiden klockan 10.00. För de som önskar följa dramatiken på plats är adressen Vegagatan 20.

live

Tabell och partier från GM turneringen.
Klicka på resultatet för partiet.
Håll markören stilla över resultatet för information.


Läs de 5 kommentarerna till “Manhems schackvecka 2010 (direktsändning/partier)…”

 1. Bo Berg säger:

  För några dagar sedan spelade Emanuel ett slutspel med Springare mot löpare och vann. Nu spelar han med löparen mot springaren och tycks vinna.

  Imponerande även på mig.

 2. Erik Ahlqvist säger:

  Vad händer efter 67… Nxe4 som gör att vit vinner?

 3. Erik Ahlqvist säger:

  Glöm min föregående kommentar. Live-sändingen noterade vits sista drag som 67.Be4 men det verkar som att det skall vara 67.Bf5.

 4. Sune Larsson säger:

  ¤1

  Hejsan Bo! Javisst – härligt att se Emanuel spela två sådana tekniska slutspel. Med enkla, lätta medel
  visas ratingskillnaden mellan spelarna. I första slutspelet vi syftar på spelade E fram till ställning med
  jättespringare mot dålig löpare. I det andra – mot Carlhammar – ett klassiskt exempel på att löparen är överlägsen springaren – när det finns bönder på båda flyglar. En stark GM styr in i dylika slutspel. Emanuel är en stark GM 🙂

 5. Batista säger:

  Ja, det är mycket trevligt att han rör sig mot topp 100-listan. Tycker att han har höjt sin lägstanivå betydligt. Förut kunde han spela märkliga partier, ungefär som Tiger har gjort i vissa ronder i den här turneringen.

  Nu har EB vässat öppningsrepertoaren med Benoni och KI och även visat att han kan vinna som svart mot 26-spelare.

Lämna en kommentar