jul 23

sparkassen 2010

The Sparkassen Chess-Meeting, som är en kategori 20 turnering med ett ratingsnitt på 2731, börjar bli väldigt intressant i toppen på tabellen med fyra spelare inom en poängs marginal. GM Vladimir Kramnik, som vunnit turneringen många gånger, ligger och lurar i vassen. Går resultaten för hans konkurrenter någerlunda hans väg är det inte omöjligt att han kan lägga ytterligare en seger till de tidigare. Men då gäller det nog att börja med att vinna mot den jumboplacerade GM Peter Leko i dag som svart.

Direktsändningen från rond åtta startar klockan15.15 och då går det att följa partierna mellan:  GM Peter Leko – GM Vladimir Kramnik, GM Liem Quang Le – GM Shakhriyar Mamedyarov och GM Ruslan Ponomariov – GM Arkadij Naiditsch.

live

Tabell och partier från Sparkassen.
Klicka på resultatet för partiet.
Håll markören stilla över resultatet för information.


Biel 2010

Young Grandmaster Tournament har kommit fyra ronder på väg. Tabellen är också här intressant, det är endast de tre sista, av tio, som har förlorat något parti. Den i Sverige välkände GM Anish Giri har svårt att vinna något parti han har startat med fyra remier. Vinst i dag mot GM Maxim Rodshtein är nog vad som behövs för att han skall kunna blanda sig i tätstriden. 

Direktsändningen startar dagligen (undantag den 25/7) klockan 13.00. 

live

Tabell och partier.
Klicka på resultatet för partiet.
Håll markören stilla över resultatet för information.


Lämna en kommentar