maj 27

Anil Surrender

Enligt uppgift till Schacksnack, från ett flertal källor, kommer Sveriges SF inom kort tillkännage att Anil Surender, SK Mumien Lund, är valberedningens huvudkandidat till att efterträda Ari Ziegler som ordförande i förbundet. Anil uppges ha accepterat att presenteras som kandidat. Enligt samma källor fanns, något överraskande, förre förbundsordföranden Ingvar Carlsson bland de tillfrågade.

Läs de 6 kommentarerna till “Anil ny ordförande i Sveriges SF…”

 1. Dock säger:

  Jag har absolut ingenting emot Anil, tvärtom. Jag har bara hört bra saker om honom.
  MEN VBs förslag har noll ”legitimitet” och noll intresse. De borde ha smakfullheten att sitta tysta istället.
  En VB som inte får fram ett förslag i tid har automatiskt avskaffat och inkomptensförklarat sig själv. Vems ansvaret i VB är eller vilka som sitter där och vad skälet är finner jag helt ointressant.
  Att även tillfråga en tidigare av kongressen bortröstad ordförande finner jag oerhört märkligt.
  Jag argumenterar på annan plats här varför det är open season, fri förslagsrätt på plats på kongressen.

 2. Axel Smith säger:

  Är det ett självändamål att klaga?

  Att valberedningens förslag kommit ett par dagar senare än deadline är ett misstag, men man bör ändå göra det bästa av situationen.

  Valberedningen har tagit emot nomineringar från hela schacksverige, valberedningen har hört med distrikten, valberedningen har varit i kontakt med ett stort antal personer, och valberedningen har lagt fram ett förslag. Jag vet inte hur omsorgsfullt det arbetet har gjorts, men jag förstår verkligen inte hur man kan säga att valberedningens förslag har ”noll intresse”.
  Då verkar det som att man klagar bara för klagandets skull.

 3. Lars I säger:

  Är det kanske så att Dock argumenterar för att kunna föreslå sig själv som ordförande…

 4. Dock säger:

  Klaga för klagandets egen skull? Suck.
  Visst jag kanske är en paragrafryttare, det bjuder jag på.
  Det finns en klar och tydlig deadline som MÅSTE hållas för VB. Nu har vi som jag ser det 8 platser som ska tillsättas och fri nomineringsrätt på kongressen. Det kan gå smidigt men av vår historia lär vi att det knappast blir så.
  Men visst vi kan skita i att följa stadgarna.

 5. Dock säger:

  Axel
  Jag håller dock med dig att orden noll intresse var för värdeladdade och faktiskt direkt felaktigt. Jag tar tillbaka det. 😉

  Jag tvivlar inte alls på att de gjort ett gediget arbete men tyvärr skapar deras sena anmälan problem.
  Men min grundläggande kritik kvarstår.

 6. Dock säger:

  Lars I

  Knappast. Om jag hade velat det så hade jag sagt till om det och förmodligen blivit det också. 😉 Jag har fått förfrågan om att bli nominerad till CS, många gånger, även som ordförande, men jag är på tok för temperamentsfull, ilsken och rättfram för att ingå där!

  Som ordförande behövs lugna, intelligenta och strukturerade personer (min bild) som Ari och Anil eller någon från Akademien som ex Robert Unt.

Lämna en kommentar