maj 25

usa 2010

I USA-mästerskapet är vad Schacksnack förstår ännu ingen segrare korad. Det blev remi i går mellan GM Gata Kamsky och GM Yuri Shulman och de hamnade bägge på två poäng efter finalrundan. Detta innebär att det bör bli tiebreak i dag om vem som till slut skall utropas till USA-mästare av Kamsky och Shulman. När och hur det skall avgöras överlåter Schacksnack till de intresserade att lista ut för texten till detta är minst sagt omfångsrik

Direktsändningen startar klockan 17.00. Längden på partierna blir troligen offentligt först vid start. Den som bjuder minst tid får välja färg, motståndaren får 60 minuter + 5 sek.

live

 Tabell och partier finalen.
Klicka på resultatet för partiet.
Håll markören stilla över resultatet för information.


Läs de 2 kommentarerna till “USA-mästerskapet 2010 (direktsändning)…”

 1. Axel Smith säger:

  Som jag förstod det:
  Ett armageddonparti spelas, dvs svart vinner vid remi.

  Spelarna bjuder mellan 0-60 minuter. Den som bjuder lägst får välja färg, men spela med den tiden (+5 sekunder per drag), medan motståndaren får 60 minuter (+5 s/drag).

  I blixt har jag känslan av att man vill vara vit i armageddon. I snabbschackspartier är nog svart att föredra, men hur långt kan man gå med tidshandikappet?

  Jag gissar på att det vinnande budet blir 35 minuter. Vad tror ni?

 2. Dock säger:

  Armageddon är den särklass sämsta särskiljningen som man kan använda.

  Låt dom spela 20-30 blixtpartier gärna med +2-5 sek istället om det skulle behövas. Ett parti är dumt. Speciellt som remi kan ge vinst för ena spelaren.
  Jag hoppas vi slipper se armageddon här i Sverige.

Lämna en kommentar