mar 23

amber_2007

Det händer inte mycket i schackvärlden varken natio- eller internationellt för tillfället. Kanske är det i väntan på VM-matchen mellan Världsmästaren GM Vis Anand och GM Vesselin Topalov i Sofia den 23 april-12 maj som lägger en hämsko över arrangörernas vilja att arrangera turneringar. En bidragande orsak är säkert också att flera av världsstjärnorna befinner sig i Nice i Frankrike och deltager i de 19th Amber Blindfold and Rapid Tournament och därmed inte är lediga för andra åtagande.

I går var det spelledigt i Frankrike. Nionde ronden spelas i dag och efter denna ytterligare två. Frågor som poppat upp är: 1. skall GM Vassily Ivanchuk undgå förlust i någon av disciplinerna? 2. skall GM Magnus Carlsen, som enligt tidningsartiklar är missnöjd med sitt spel, lyckas plocka in de poäng som behövs för att kunna lägga ännu en turneringsseger till sina tidigare?

De första svaren på frågorna kommer kanske i dag. Rond (9) börjar klockan 14.30 och spelschemat finns i tabellen och under denna finns de hittills spelade partierna. Betänketiden är i blindschackdelen 25 minuter plus 20 sekunder per drag och snabbschacket spelas ocså med 25 minuter men spelarna får endast 10 sekunder i tillägg. Bifogar länken till direktsändningen.

live 

 
Snabbschacket spelas med omvända färger.
14.30/17.45 Blint/snabb GM Vugar Gashimov-GM Vassily Ivanchuk
    GM Vladimir Kramnik-GM Peter Svidler
    GM Boris Gelfand- GM SergeyKarjakin
 
16.00/19.15 Blint/snabb GM Ruslan Ponomariov-GM Levon Aronian
    GM Alexander Grischuk-GM Jan Smeets
    GM Leinier Dominguez-GM Magnus Carlsen

 

Tabell
Rond 1-8 är blindschack.
Rond 9-16 är snabbschack.
Klicka på resultatet för partiet.


Lämna en kommentar