feb 20

VM-utmanaren GM Veselin Topalov från Bulgarien verkar vara i grym form. Efter sex ronder har han tagit ledningen med 1½ poäng i Linares. I går var det GM Francisco Vallejo Pons som fick stryka på foten. Med tre vinster, samtliga med vit, har han dominerat tillställningen i konkurrens med några av världens starkaste spelare. I dag väntar GM Vugar Gashimov, som har revansch att utkräva för förlusten i andra ronden. Undrar om inte Världsmästaren Vis. Anand darrar lite på manschetten i Spanien där han förbereder sig för matchen, med bland annat dansken Peter-Heine Nielsen.

De senaste resultaten innebär att Topalov är tillbaka på tronen i flytande rating enligt den norska redovisningen.

Tabell och partier.
Klicka på resultatet för partiet.
Håll markören stilla över resultatet för information.


Läs de 3 kommentarerna till “Linares rond 6…”

 1. Emil Hermansson säger:

  Topalov imponerar med att skapa otroliga komplikationer där han fortsätter att skapa chanser även om han objektivt står dåligt. Han drar längsta strået till sist!

 2. Dock säger:

  Håller verkligen med.
  Personligen begriper jag inte mycket av Topalovs och Carlsens mest komplicerade partier. Men underhållande är det!
  Topalov och Carlsen i en VMmatch vore hur kul som helst.
  Schacket har utvecklats enormt sedan 70talets ”en remi är bra för båda”, tack vare Kasparov och dataprogrammen.

 3. Olle Persson säger:

  Jag har haft det stora nöjet att komma Topalov lite nära under Nanjingturneringarna 2008 och 2009. Under 2008 stod han i särklass och spelade oerhört dynamiskt samt konsekvent på vinst. Vid något parti spelade han bort en vinstställning bara för att genast börja om igen och göra ett nytt, framgångsrikt, försök. Ifjol var han långt ifrån samma form från början men spelet blev bättre och bättre under andra halvan av turneringen och bl a njöt jag av en mycket snygg utspelnig som svart av Peter Leko.
  Just nu verkar det som Topalov är lika bra som någonsin, verkligen roligt. Dessutom vill jag påpeka att mitt intryck är att han är väldigt ödmjuk och sympatisk. Att han dessutom har glimten i ögat och humor gör inte saken sämre, en fantastiskt fin ambassadör för schacket!

Lämna en kommentar