Nov 18

Elitseriesammandraget startade originellt nog samma dag som det första VM-partiet mellan Magnus Carlsen och Fabiano Caruana så det första man lade märke till när man gick in i spelsalen var just slutfasen av öppningen på den stora bildskärmen och de flesta spelarna hade nog ställningen efter 14…g5 på näthinnan när partierna skulle ta sin början.

Wasa SK med superankaret Alexei Shirov vann alla sina matcher medan LASK, SK Rockaden och Stockholms Schacksällskap förlorade en match vardera. Det sistnämnda laget lyckades med den mycket starka bedriften att besegra SK Rockaden med 4.5 – 3.5 och detta bådar gott för lagets framtid vars chanser inte ska underskattas när det gäller att vara med i den absoluta toppstriden om de tre främsta medaljerna. Vi tycks ha en mycket spännande säsong framför oss när förra årets överlägsna vinnare Malmö AS inte längre är med på banan. Detta gäller för övrigt också SK Team Viking, vars spelare har spridits som vinden till andra lag.

Alla partierna finns tillgängliga på schack.se och det är bara att klicka på den svarta springaren.

IM Jonas Barkhagen, SK Rockaden, följer bekymrat lagkamraternas partier för att slutligen konstatera att Stockholms Schacksällskap överraskande besegrat SK Rockaden. (Foto: Lars OA Hedlund)

FM Teodor Moreau (Foto: Lars OA Hedlund)

Fredrik Lind (Foto: Lars OA Hedlund)

GM Bartolomeji Heberla i efteranalys med GM Alexei Shirov (Foto: Lars OA Hedlund)

GM Bassem Amin (Foto: Lars OA Hedlund)

GM Eduardas Rozentalis (Foto: Lars OA Hedlund)

GM Evgenij Agrest (Foto: Lars OA Hedlund)

GM Yuri Solodovnichenko (Foto: Lars OA Hedlund)

IM Björn Ahlander (Foto: Lars OA Hedlund)

IM Patrik Lyrberg (Foto: Lars OA Hedlund)

”Koncentration” (Foto: Lars OA Hedlund)

IM Pontus Sjödahl (Foto: Lars OA Hedlund)

 

Lämna en kommentar