nov 08
I morgon börjar det länge emotsedda VM-arrangemanget i London mellan regerande världsmästaren Magnus Carlsen kontra utmanaren Fabiano Caruana. Oddsen på Unibet står just nu i favör till Carlsen med 1.43 mot 2.90 för Caruana, vilket innebär att Carlsen beräknas ha ungefär två chanser på tre att besegra Caruana som då har en chans på tre. Detta stämmer också ganska väl överens med omröstningen i högerspalten. Enligt Daniel Kings prognos bedöms matchen som "wide open" vilket innebär att chanserna bedöms femtio-femtio. Personligen vill jag korrigera denna beräkning till 55/45 till Caruanas fördel då farliga utmanare har en statistisk fördel genom historien. Jämför med t.ex. Lasker, Capablanca Aljechin, Tal, Petrosian, Fischer, Kasparov och Carlsen (!) som alla vann som utmanare i sina första VM-matcher. Vem som har rätt får matchen utvisa. VMsida


Läs kommentaren till “VM i London 2018”

 1. Aktiemäklaren säger:

  Första partiet spelat och jag tycker mig se några saker:
  – Att Carlsen inte kunde vinna vid drag 30-40 efter säg gxf4 liknar hur han inte kunde vinna mot Caruana i Sinquefield Cup då han gick in i båset och hyschade
  – Såg presskonferensen och där frågar en journalist att han efter matchen mot Karjakin sa att hans största problem är hans dåliga temperament och journalisten undrade hur han jobbat med det – det var Leantox Garcia (stavning?) den berömde spanske schackjournalisten och jag vet inte om vi fick något svar egentligen även om det var charmigt och ironiskt då Carlsen svarade ”din fråga förolämpar mig”. Men av allt detta kan man kanske se och känna igen dessa lägen och kanske kan man även locka fram dessa. Tyvärr behöver man sedan också vinna på brädet.
  – Att Caruana fick problem med tiden. Att han troligen inte seriöst övervägde Txf4.
  Allt som allt ett dåligt VM-parti men ganska typiskt för att vara det förlösande första partiet. Nu är båda varma i kläderna och vi får förhoppningsvis se bra schack.

  Sportsbetting brukar jag hålla mig undan men 2.90 tänker jag satsa en slant på. Jag satsar 25 dollar för det är det jag sparar genom att inte titta på FIDEs sändning.

  Om FIDE velat marknadsföra och få ut schacket och även få in mer pengar än vi få som betalar för PPW Pay Per View för schack?? Dom är knäppa. Men de är väll mer intresserade av brödsmulor i egna fickor än att göra något bra som alla tjänar på. Dessutom har man ju sålt arrangemanget till Ageon. Och vem sålde till Agon? Kirsan. Och köpare ett bolag som Kirsan kontrollerar med 51% av aktierna. Således ett kontrakt som genast borde brytas. Låt oss hoppas på att man gör så och kanske att Carlsen vinner och vi får en ny match som kanske skulle kunna arrangeras i Stockholm av något stort multinationellt bolag.

Lämna en kommentar