jun 18
Det är för närvarande mycket debatt om uttagningen av damlaget inför OS i Batumi, Georgien, i höst men än så länge lyser de ansvariga på SSF med sin tystnad. Det har varit otydligheter kring uttagningens premisser och argumenten för varför vissa spelarna blivit uttagna och andra inte är i högsta grad luddiga. FM Susanna Berg Laachiri, själv initierad och erfaren spelare från flera olympiska sammanhang, har försökt att få kontakt med Sveriges Schackförbunds styrelse inför den stundande öppna schackkongressen på Ronneby Brunn Hotell, söndagen den 1 juli. Efter mycket om och men har hon äntligen fått ett klargörande som nu alla inblandade i debatten kan ta del av på hennes blogg Schackelina.blogg.se.  


Läs de 2 kommentarerna till “Klargörande från SSF om damlaget i OS”

 1. Håkan T säger:

  Om förbrundskaptenen ser damschacket på detta vis, så skall han ej vara kapten för båda lagen. Antingen bör vederbörande sparkas omedlbart eller så bör en extra kapten som tar ut ett riktigt damlag tillsättas.

  Sen att Damerna får 0kr för att resa bort 2 veckor medans herrarna får en slant är också det dåligt.
  Ingen av herrarna lever ju på schack förutom vår etta Nils Grandelius, därför bör en del av ersättningen gå även till damerna.

  Vill vi utveckla svenskt damschack eller inte?

  Största chansen till att vi ska vända trenden med klubbdöd, minskade av antalet deltagare i skolSM, SM, Allsvenskan, är kanske att vi ska bli fler tjejer?!

  Börja med att ta ut ett riktigt landslag till OS!

 2. Pudeln säger:

  Denna laguttagning luktar illa lång väg. Förbundskapten har ännu inte svarat varför han inte tagit ut somliga spelare, utan bara hänvisat till att de han tagit ut är ett trevligt gäng som han ser fram emot att jobba med. Ponera att Graham Potter skulle bli förbundskapten för Sverige i fotboll och då bara ta ut Östersundsspelare, för de känner han och de är ett trevligt gäng. Det skulle knappast uppskattas av vare sig folket eller spelare. Om man nu har spelare som är högre rankade, mer meriterade eller bättre. Men tydligen har man problem att vara i samma lag, borde DET inte vara en förbundskaptens jobb att se till att dessa stjärnor hjälper varandra och drar åt samma håll.
  Nä, det hade varit enklare om Förbundskaptenen hade sagt som det var från början varför han tog ut de han gjorde. Och om det nu var av ”fel” anledningar (vilka de är går ju bara att spekulera i men det känns som att lättja kan ha varit en) då gör man en Pudel och den här debatten hade tagit slut innan den ens börjat.

Lämna en kommentar