Aug 01
Vi stänger nu omröstningen vad SM-deltagarna generellt tyckte om SM-arrangemangen i Stockholm 2017. Det var sammanlagt 59 röstande varav 22 röstande eller 37% svarade ja och tyckte det motsvarade deras förväntningar. 30 röstande eller 51% svarade nej och tyckte inte det motsvarande deras förväntningar. 7 röstande eller 12% svarade nja vilket motsvarar att de delvis var nöjda. Den nya omröstningen i högerspalten kommer att ta upp frågan om det finns ett behov och efterfrågan av en svensk översättning av Richard Réti's båda klassiker Modern Ideas in Chess och Masters of the Chess Board. Om du själv bedömer att du skulle köpa en sådan bok klickar du ja, om inte klickar du nej, och om du inte vet klickar du vet ej.


Läs de 4 kommentarerna till “Ny omröstning i högerspalten”

 1. E säger:

  En reflektion kring undersökningen: att sju röstande eller 12 procent svarade ”Nja” är inte nödvändigtvis detsamma som att de ”delvis var nöjda”. Jag tycker t.ex. att arrangemanget motsvarade mina (lågt ställda) förväntningar (och skulle således svara ”Ja” på enkäten), men det betyder inte att jag är nöjd med arrangemanget, dvs. att jag tycker att arrangemanget var bra.

 2. Thomas Engqvist säger:

  Tack för din utförliga förklaring vad ”Nja” betyder ur ditt perspektiv. Även de övriga svarsalternativen är i hög grad subjektiva eftersom de står i relation till vilka låga eller höga förväntningar man hade. Det är av just denna anledning en sådan här enkät aldrig kan betraktas som vetenskaplig.

 3. Lilla spöket Laban säger:

  Jo, jag skulle köpa dessa böcker. Men kanske inte på det sätt du tror utan genom att vid rätt läge komma över böckerna på loppisrea, tradera och blocket. Jag skulle dock läsa dem via bibliotek som köper in pappersböcker eller varför inte låna hem dem i digitalt format från biblioteket om det alternativet finns. Sen lär jag erkänna att det idag finns något som heter ladda från nätet även om det är lite svårare att finna om de är skrivna på inrikiska.

 4. En undran säger:

  Modern Ideas in Chess har jag läst. Men det finns så mycket bättre böcker än den, tycker jag.

  Jag vill få ut mer av böcker idag. Jag tackar för att de gamla mästarna lade grunden till det som andra senare har skrivit om och utvecklat, givit oss mer information om.

  Av de gamla böckerna som kommit ut i nytryck gillar jag bäst Questions of Modern Chess Theory av Isaac Lipnitsky.

  Men vill man ge ut en gammal bok, även om det finns nyare böcker som ger läsarna mer utveckling i spelstyrka, så får man självfallet göra det.

Lämna en kommentar