jul 17
Det blev radarparet Jan Gustafsson och Peter Svidler som med 30 röster av 81 ansågs vara världens bästa kommentatorer. Schacksnacks redaktion var tämligen övertygad om att Trion Yasser Seirawan/Jennifer Shahade/Maurice Ashley skulle ta hem omröstningsspelet om man ser till helheten av deras koncept men de fick nöja sig med beskedliga 17 röster. Radarparet Dirk Jan Tan Geuzendam/Nigel Short fick så lågt som 5 röster och det var en stor överraskning. Ännu mer överraskande var att Evgenij Miroschnichenko bara fick en röst. Dessa superprofessionella kommentatorer förtjänar väl procentuellt fler röster? Som tidigare nämnts är inte denna omröstning vetenskaplig och ska tas med en nypa salt. Nu går vi över till nästa omröstning som handlar om att göra en lika ovetenskaplig utvärdering av SM-arrangemangen. Lägg din röst i högerspalten för att se vart vinden blåser.  


Läs de 2 kommentarerna till “Ny omröstning i högerspalten”

 1. Annie Tröög säger:

  ”Nu går vi över till nästa omröstning som handlar om att göra en lika ovetenskaplig utvärdering av SM-arrangemangen.”

  Njae eller snarare en undersökning om vilka förväntningar vi hade och om de infriades. Jag tex. trodde att det skulle vara kasst och det blev det ju också så då blir svaret för mig ja. Sen tolkar mupparna det som att jag är nöjd, tjena.

  Vad tyckte du om SM-arrangemangen? Motsvarade det dina förväntningar?

 2. Susanna Berg Laachiri säger:

  Jag tror nog Annie att du är ganska ensam i denna tolkning.

  I dag läste jag en gammal TFS från SM i Borlänge 1995 som var ett väldigt uppskattat arrangemang och fick många lovord. Där citerar tidskriften följande från en av deltagarna när det gäller förväntningar.

  ” Jag har tre krav för att ett SM ska vara bra. Det första är ordentligt ljus när man spelar. Det andra, vettiga fikamöjligheter och tredje är att det ska vara rent och snyggt på toaletterna. ”

  Bra och vettiga synpunkter/förväntningar som jag tror många kan hålla med om !

Lämna en kommentar