Jul 06

Det är bara en dag kvar innan SM (7-16 juli) drar igång i Eriksdalshallen på Ringvägen 70. SM-lottningen finns presenterad på Sveriges Schackförbunds hemsida schack.se och där kan man ta del av lottningen för SM-klassen, Mästar-Elit och Junior-SM. I den högsta gruppen har vi följande möten: GM Axel Smith – IM Rauan Sagit, GM Nils Grandelius – IM Jonathan Westerberg, GM Emanuel Berg – FM Martin Jogstad, GM Hans Tikkanen – GM Tiger Hillarp-Persson och GM Jonny Hector – Erik Blomqvist.

När det gäller den näst högsta gruppen är det noterbart att fem deltagare som återfanns i 1989 års SM-grupp i Sundsvall nu återfinns i årets Mästar-elit. Dessa är GM Ralf Åkesson, GM Thomas Ernst, IM Axel Ornstein, IM Jan Johansson och IM Thomas Engqvist. De fyra förstnämnda har alla minst en Sverigemästartitel i bagaget. De övriga startande är IM Johan Eriksson, FM Eric Thörn, FM Oscar Von Bahr, Simon Rosberg och Josef Ask.

Mer information finns på SM-hemsidan.

"Lottningsceremoni i cafeterian" (Foto: Lars OA Hedlund)

”Lottningsceremoni i kafeterian” (Foto: Lars OA Hedlund)

"Surrealistisk bild av spellokalen" (Foto: Lars OA Hedlund)

”Surrealistisk bild av spellokalen” (Foto: Lars OA Hedlund)

Läs de 3 kommentarerna till “SM i Stockholm 2017”

 1. Susanna Berg Laachiri säger:

  Det är verkligen intressant i ett schackhistoriskt perspektiv med denna utveckling av Mästar-elit. Har en känsla av att Mästar-elit kommer bara bli starkare och starkare. Det man kan fråga sig är vad det beror på. I början var det lite smått sensationellt när en IM ställde upp i gruppen under SM men nu är det inte så längre. Faktum är att detta årets Mästar-elit är starkare än någonsin! För oss som är intresserad schackpublik är det bara att tacka och ta emot.

 2. Magnus Olsson säger:

  Ja, det är en väldigt positiv utveckling att inte ha ett stort gap mellan SM-gruppen och Mästar Elit. Var det Ralf Åkesson som gjorde den pionjärinsats när han spelade mästare elit i fjol?

 3. Lasse S säger:

  Av någon anledning har Grandelius svårt att prestera på hemmaplan.
  2 remier, som mycket väl hade kunnat bli två förluster, torde knappast vara
  starten som Grandelius hade förväntat sig av de två första ronderna i SM….

Lämna en kommentar