jan 06
Inte helt överraskande föredrar de flesta schackspelare klassiskt schack. I alla fall enligt Schacksnacks undersökning, som pågick under VM i blixt och snabbschack och Rilton Cup, föredrar 51% långa partier till skillnad mot långsammare eller snabbare betänketider. Nu startar vi en ny undersökning för att försöka utröna vem som var den bäste kommentatorn under Rilton Cup 2016/17. Om du inte har lyssnat på dessa förträffliga kommentatorer föreslår jag att du lyssnar lite på de alla innan du tar ställning. Noterbart är att det var första gången engelsk språkdräkt användes för att nå ut till den internationella publiken. Först ut var Ulf Andersson som kommenterade rond 1 och 2. Sedan kom Harry Schüssler, rond 3-5, Ferdinand Hellers, rond 6 och slutligen Nils Grandelius rond 7-9. Vid sidan av dessa var Martin Lokander konferencier.


Läs de 3 kommentarerna till “Ny omröstning i högerspalten”

  1. MW säger:

    Martin Lokander ska ej heller glömmas bort. Jag tycker att han är Sveriges bästa kommentator, kunnig men ändå sympatisk. Tillsammans med andra svenska GM vart detta en lysande sändning.

  2. Thomas Engqvist säger:

    Helt korrekt, men i detta sammanhang var Lokander främst en konferencier som höll i de övergripande trådarna. Kommentatoransvaret låg på stormästarna medan Lokander hade som uppgift att presentera spelare, ställa frågor och skapa en god stämning.

  3. Mannen från Orkney säger:

    Hellers har ju aldrig mig veterligen kommenterat så honom ska jag kolla på. Tack för tipset! Antar dock att de talar utrikiska så någon röst blir det knappast då valet ”ingen av dem” saknas som valbart alternativ.

Lämna en kommentar