okt 13

GM Eric Hansen begick harakiri genom att göra blixtschackhistoriens förmodligen värsta musslirning (el. musglidning) genom att oavsiktligt ställa brädets starkaste pjäs på g3 där den blev tagen av en bonde, istället för att slå bonden på f3.

 

Läs de 4 kommentarerna till “Veckans blunder 1”

 1. Per Isaksson säger:

  Hansen kommenterade ställningen live. Om han själv spelat blundern hade möbler kunnat gå sönder. Jfr:https://www.youtube.com/watch?v=RjJITFyBgmQ från dryga 25 min. Någon som känner igen sig?

 2. Jack Forslund säger:

  Japp, satt själv å spela igår å så ringer en tjej jag känner och snackar en massa å sen gick det inte att räkna en enda variant, och pjäser som ställdes i slag, 2-3 drags kombinationer som leder till matt o.s.v. trots att jag tog ett långt break då jag vet att jag alltid blir förvirrad av hennes snack. Man kan liksom säga ja lite då och då och så babblar hon i timtal på telefonen. Och jag är inte ens kär i henne. Hon har något slags problem och jag är för snäll. Men eftersom du frågar om man känner igen sig vill jag svara ja, men jag vill inte slå sönder något eller slå någon utan undrar bara hur man skall komma bort ifrån henne på ett snyggt sätt å så vill man sova bättre.

 3. Sune Larsson säger:

  ¤2

  Oj, Jack – det du skriver är just en stor orsak till att så många av oss aldrig blir IM eller GM…

  Vanligt alltså – fast besserwissrarna säger förståss att man har valmöjligheter… Alltid.

 4. Svenne säger:

  Det är klart att du alltid har ett val.

Lämna en kommentar