mar 09

Lars OA Hedlund har tagit bilder av samtliga 16 deltagare i Stockholm Chess Challenge och dessa följer här i bokstavsordning på förnamnet. Tryck på länken ”läs mer” för att se samtliga bilder.

FM Erlend Mikelsen (Foto: Lars OA Hedlund)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

FM Joachim Biger Nilsen (Foto: Lars OA Hedlund)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

FM Theodor Kenneskog (Foto: Lars OA Hedlund)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

FM Tom Rydström (Foto: Lars OA Hedlund)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

GM Adam Tukhaev (Foto: Lars OA Hedlund)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

GM Daniil Lintchevski (Foto: Lars OA Hedlund)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

GM Erik Blomqvist (Foto: Lars OA Hedlund)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

GM Vladimir Onischuk (Foto: Lars OA Hedlund)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

IM Grzegorz Nasuta (Foto: Lars OA Hedlund)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

IM Jonathan Westerberg (Foto: Lars OA Hedlund)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

IM Toms Kantans (Foto: Lars OA Hedlund)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

IM Valeriy Kazakovskiy (Foto: Lars OA Hedlund)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Mauro Tirelli (Foto: Lars OA Hedlund)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vignir Vatnar Stefansson (Foto: Lars OA Hedlund)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

WIM Anna Kantana (Foto: Lars OA Hedlund)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

WIM Oiyu Zhou (Foto: Lars OA Hedlund)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Läs de 45 kommentarerna till “Bilder från Stockholm Chess Challenge 2016”

  1. Borg junior a.k.a. Mats Wilander säger:

    Jag ser inte dessa spelare som juniorer utan snarare unga vuxna och därmed har turneringen tappat i legitimitet i mina ögon.

  2. Lasse S säger:

    Att, som Borg junior a.k.a. Mats Wilander, säga att turneringen tappat i legitimitet är kanske att ta i.
    Att däremot kalla den för ungdomsturnering/jumiorturnering är onekligen att ta i en smula från arrangörshåll…

    Nedan är saxat från schack.se:

    ”IM Toms Kantans jagar en GM-inteckning och har inlett starkt med en inledande vinst mot sin fru WIM Anna Kantane och sedan en mycket stark vinst mot topprankade GM Vladimir Onischuk som gjorde segt motstånd men som till slut vek ner sig.”

    Vadå, fru… 🙂

  3. Sven säger:

    Ja, de är gifta. Vad är det du inte förstår?

  4. E säger:

    Fyra av sexton deltagare är svenskar, sex av sexton deltagare är juniorer. Av de svenska deltagarna är en junior. Tävlingen är en imponerande insats för svenskt juniorschack!

  5. Bråkmästaren säger:

    4/16 svenskar
    6/16 juniorer
    1/6 av svenskarna är junior
    alltså
    3 av 4 är inte svenskar
    5 av 8 är inte juniorer
    och 3 av 4 svenskar är inte juniorer utan snarare unga vuxna
    jag vet inte om E är ironisk men att ha en svensk junior kanske ska betecknas som imponerande

  6. Ingemar säger:

    Vi har givetvis gett hela svenska junioreliten en invitation till Stockholm Chess Challenge.
    Nyheter, Live-TV och bilder finns på http://www.stockholmchess.se
    Välkomna!

  7. Dock säger:

    Jag upphör aldrig att förvånas. Alltid anonyma troll vars syfte är enbart att gnälla och förstöra. Eller är det obligatoriska Stockholmshatet som ännu en gång visar sitt fula tryne? Här har vi människor som lagt ner åtskilliga hundratals timmar, ordnat 100 000 tals kronor och ordnat med väldigt nöjda sponsorer.

    Men visst fortsätt gärna spy ner de som jobbar ideellt och gör ett bra jobba.

    För min egen del. Riktigt bra partier, riktigt bra livesändningar Stort tack till alla!

  8. Sven säger:

    Så fort man skriver något som kan anses vara negativt, så blir det ”troll” från dem som inte tål kritik. Troll finns i sagor, men du Dock kanske är en saga, vem vet?

  9. Susanna Berg säger:

    Skulle nog snarare vilja säga att en saga att man kan ordna så här fina arrangemang, sponsorer och livesändningar. Helt fantastiskt! Jag håller helt med Dock och säger tack till allihopa! Nu ser jag fram emot nästa spännande arrangemang framöver nämligen turneringen på Hasselbacken. 🙂

  10. Bråkmästaren säger:

    Skulle vara en saga om man kunna fixa lite bling bling på brädet och om man lyckas ställa tre likadana pjäser bredvid varandra så skall brädet blinka och det ramla ner en än massa sweet candy och en röst som säger nice sweet delicious det om något skulle vara en saga och så kanske man kunde glömma bort fakta och lyckas man inte kan man fråga en kompis om extra liv, lyssna på kommentatorerna i 30 minuter eller betala en dollar extra för att låsa upp schackbrädet igen.

  11. Dock säger:

    @ 8 ”Kan anses som negativt”? Ni är anonyma och har bara gnällt i huvudsak över att det är fel rubrik på tävlingen. En ungdomstävling. Konstruktivt? Inte det minsta.

    Igen, det har lagts ner hundratals timmar av ideellt arbete och sponsorer har lagt in hundratusentals kronor. DET är positivt, Ni är enbart gnälliga och destruktiva.

    I mitt tycke är det här i särklass den mest professionella och seriösa tävlingen som genomförts i Sverige. Upp till tio timmar livekommentering med bland andra Uffe.

  12. Erik Näckholm säger:

    Tack för ett mycket fint arrangemang som jag följde via era livesändningar då och då.
    Det var kul att jag personligen kunde berömma Martin Lokander mest för olika livesändningar och även Luis Cuoso som var igår och spelade i Luleå allsvensk lagmatch.
    Ett av mitt favoritpartier i tävlingen var Jonathan Westerbergs parti som svart mot Erlend Mikalsen.
    Extra häftigt var dessa imponerande analyser av det som han tänkt på.
    Partiet finns kommenterat på http://www.schack.se

  13. E säger:

    Jag antar att beskyllningarna om ”troll” och gnäll också var riktade mot mig. Att skriva under eget namn har jag inget intresse av när jag inte behöver det, men det gör mig inte till ett troll. På samma sätt som du, Dock, tycker att det är tråkigt att folk kritiserar så tycker jag att det är tråkigt att all kritik bemöts med påståenden som andas ”de gör i alla fall något och lägger ned massa tid på det här, gör bättre själv om du kan”. Jag har varken tid, lust eller kontaktnät för att arrangera turneringar, men jag tycker att jag kan få komma med synpunkter ändå. Alltså:

    Jag förstår att arrangörerna har lagt ned tid och kanske också egna resurser (förlorad arbetsinkomst, taxiresor betalda ur egen ficka osv.) på att få ihop turneringen. Om det stämmer att man har lyckats få ihop ”hundratusentals” kronor från sponsorer så är det imponerande. Men:

    Stockholm Chess Challenge har marknadsförts som en återuppstånden Hallsbergsturnering (http://www.stockholmsschack.se/2015/11/hallsbergsturneringen-ateruppstar/). Det som kännetecknade Hallsbergsturneringen var väl att det var just en juniorturnering där många svenska juniorer fick chansen att pröva sina vingar. Därför tycker jag att arrangörerna av Stockholm Chess Challenge har ”misslyckats” (om nu ett så hård ordval tillåts) när både juniorerna och de svenska spelarna (för att inte tala om de svenska juniorerna) är en minoritet. Det kan såklart fortfarande finnas en poäng med att erbjuda Sveriges bästa 18-23-åringar möjligheter till bra turneringsspel, men jag förstår vad signaturen Borg junior a.k.a. Mats Wilander menar med att turneringen har ”tappat i legitimitet”.

    Vidare: om det stämmer att man har fått ihop hundratusentals kronor från nöjda sponsorer så är det som sagt imponerande, men då undrar jag om man inte kunde ha åstadkommit mer för de pengarna. Jag vet inte vad det kostar att arrangera en schackturnering, men nog kunde man ha ordnat antingen en större öppen turnering eller en mindre sluten turnering med fler svenska juniorer för de pengarna?

    Till sist: att Stockholm Chess Challenge marknadsförs som nya Hallsbergsturneringen men inte lever upp till företrädaren, att spelet i turneringen kallas ”det bästa juniorschack som går att se” trots att mindre än hälften av deltagarna är juniorer och att turneringen kallas ”i särklass den mest professionella och seriösa tävlingen som genomförts i Sverige” – den måste alltså ha varit mer professionell och seriös än bl.a. fyra interzonturneringar, en kandidatsemifinal och en bunt Sigemanturneringar – gör ju att man undrar om det finns fog för Stockholmsföraktet eller om det bara är historiekunskaperna som saknas (och den frågan uppstår ju f.ö. också när man tittar på reklamen för Hasselbacken Chess Open).

  14. Bråkmästaren säger:

    Ungdom är förknippat med tonåring och är den period då man fortfarande är ung, men inte längre barn. I normala fall ser man övergången från ungdom till vuxen i att man av samhället får samma rättigheter som vuxna. Man får rösträtt, rätt till sexuella förbindelser, man är en fullvärdig juridisk person, rätt att köpa alkohol (i vissa länder), etc. Dessa rättigheter infaller inte samtidigt, men någonstans kring 20 år är man ofta ur samhällsjuridisk synpunkt fullt ut vuxen.

  15. Ingemar säger:

    Det är jättekul att se detta engagemang. Vilken energi det verkar finns att skapa ännu bättre schackturneringar i Sverige.
    Jättekul!
    Ni kan se och lyssna på sponsoransvarige Tony Áperia berätta om turneringen här i TV:
    http://stockholmchess.se/video-round-7/

    Intervjun börjar 1h 03 min 50 sec.
    Fortsätt gärna att titta vidare när Jonathan Westerberg analyserar sitt parti.

  16. Ingemar säger:

    Och lyssna också gärna på intervjun med Erik Rosén från Sylog, en av två sponsorer i turneringen. Hur han ser på schacket och varför Sylog vill vara med som en del i Stockholm Chess Challenge.
    http://stockholmchess.se/video-round-6/
    Intervjun startar 1h 08 min 57 sec.

  17. Dock säger:

    # 13 Det är inga beskyllningar om troll utan ett konstaterande. Den huvudsakliga kritiken är att de är för gamla spelare och för få svenskar. Får jag påminna om att Hallsberg i början hade väsentligt svagare deltagare än SCC.
    Tyvärr har schackfolk för mycket tid att spy ner ideellt arbetande organisatörer. Det är vi bäst på. GM klass. Är det sen verksamheter i Stockholm är det ett måste att attackera. SuperGM.

    Som tur är var SAMTLIGA involverade nöjda och vad som var än mer viktigt. Sponsorerna var riktigt nöjda.
    Martin har växt till en lysande programledare, Tony en stor tillgång och Falk är den vitamininjektionen svenskt schack så väl behöver. Ett sant nöje att fått vara med i detta projekt.

  18. Thomas Engqvist säger:

    Tack Dock för många positiva kommentarer! Vi får väl heller inte glömma Ulf Anderssons lysande och berikande kommentarer. Man blir en bättre schackspelare bara av att lyssna på honom. Han är väldigt skicklig med de verbala kommentarerna som får en stor tyngd med tanke på den djupa spelförståelse och kännedom om schackvärlden som han besitter.

  19. Dock säger:

    Tack Thomas Det var så många där. Så positiv stämning. Aldrig varit med om det förut. Alla hjälpte till och ville väl. Självklart ska Uffe inte glömmas bort. Inte heller Luis, Inna, Anton, Jonas, Lucas JP, Micke m fl. Det är ett stort projekt speciellt rörande det tekniska. Det tekniska haltade lite men vi kan och kommer bli bättre.

    Jag är helt säker på att vi är på rätt väg. Sponsorer gillar vår produkt.

  20. E säger:

    Jag skrev ovan att jag tycker att det är tråkigt att all kritik – såväl obefogad som befogad – bemöts med påståenden som andas ”de gör i alla fall något och lägger ned massa tid på det här, gör bättre själv om du kan”. Till svar fick jag:

    ”Tyvärr har schackfolk för mycket tid att spy ner ideellt arbetande organisatörer. Det är vi bäst på. GM klass. Är det sen verksamheter i Stockholm är det ett måste att attackera. SuperGM.”

    Om vi nu har en samling eldsjälar som vill lägga tid och energi på detta så är det fantastiskt. Men jag undrar varför det görs. Är det för att arrangörerna ska kunna klappa sig själva på axeln över en turnering där ”alla” är nöjda? Gott så, i så fall har Stockholm Chess Challenge uppenbarligen lyckats. Är det för att gynna svenskt schack i allmänhet. I så fall kanske man har etablerat några lysande kontakter med näringslivet som kan vara för glädje för schacket under lång tid framöver.

    Är det för att gynna svenskt ungdoms- och juniorschack i synnerhet? I så fall anser jag att man har misslyckats den här gången, för svenskt ungdoms- och juniorschack deltog (med ett undantag) inte i turneringen. Om påståendet om hur Hallsbergsturneringen såg ut i början stämmer så finns det såklart goda förutsättningar att nästa års upplaga av Stockholm Chess Challenge blir till större glädje för svenskt ungdoms- och juniorschack.

  21. Dock säger:

    E
    Du har bara bekräftat mina åsikter om Er. Jag förstår nu verkligen att du väljer vara anonym.
    Till att börja med så citerar du fel. Helt fel. Sen har ni svårt att själva ta emot kritik. Självklart är det så att arrangörer vill klappa sig själva på axeln. Alla eldsjälar som kokar kaffe, brer mackor och dukar fram inför lagmatcher gör det av rent egoistiska skäl. Vilka osympatiska människor som offrar hundratals timmar och åtskilliga tusen kronor ur egen ficka årligen. Vilka typer det finns där ute i klubbarna som sitter i styrelsen och jobbar helt ideellt.

    Ledsen, men många vill göra något för svenskt schack. Många gör det och många ägnar sig åt att enbart spy ner dom som gör det. Tyvärr är det för många negativa destruktiva som syns och hörs. Till absolut noll nytta. Jag känner många som bara lagt av som organisatörer just pga av gnälliga negativa spelare.

    Man har självklart inte misslyckats. Det påståendet är rena dumheterna. Man hade en högre målsättning men nådde inte dit.

    Kommer inte längre kommentera i denna fråga. Orkar inte med troll längre.

  22. Sven säger:

    Det är som sagt så, att vissa inte tål kritik. Man måste tydligen enkom ge positiva inlägg, om man inte vill riskera att hängas ut som ett sagoväsen. Det är nämligen så, att tomtar och troll hör till sagans värld. Anno Domini 2016 hoppas jag, att folk inte tror på sådant längre, men det var kanske att hoppas på för mycket.

  23. Bråkmästaren säger:

    Låt mig då också citera helt ”felaktigt”

    ”Man har självklart inte misslyckats. Det påståendet är rena dumheterna. Man hade en högre målsättning men nådde inte dit.”

  24. E säger:

    Fair enough, vi behöver inte diskutera saken mer. Men jag har inte citerat fel någonstans.

  25. Martin Lokander säger:

    Det här var den löjligaste konversationen jag läst på länge.
    Ärligt talat förstår jag ingenting om vad 70 % av konversationen hamnar om längre, så jag går tillbaka och försöker svara på frågorna från första början eftersom ingen annan verkar vilja svara.

    För det första, arrangörerna var tydliga med att de ville ha en gräns på 2200 nedåt, det fanns ett par intresserade juniorer nedåt 2000-gränsen men jag tycker att 2200 fungerar utmärkt. Det garanterar en viss kvalité på partierna och förbättrar chanserna att ta normer.

    Nu till problemet, det finns ett begränsat antal svenska juniorer och ungdomar över 2200 i ELO.
    Vad jag kan se finns det 6 svenska juniorer över 2200 i ELO, varav endast Tom Rydström ställde upp.

    – 2 av spelarna spelar oerhört sparsamt, och dessutom var båda spelarna mitt i en tentaperiod.
    – 2 av spelarna tyckte att motståndet var ”för svårt”, varav en av dem skyllde på skolan som ursäkt.
    – 1 spelare, mig själv, kunde inte spela samtliga ronder och för att det inte skulle bli problem med lottningen i sista ronden valde jag att ställa upp som kommentator istället för spelare. I samtyckte med arrangören förstås.

    Sedan finns det förstås ytterligare ungdomar mellan 20-25 som hade kunnat ställt upp, men problemet är förstås att de antingen ”lagt av”, eller bara spelar lagmatcher, eller att de var mitt i en tentaperiod.

    Nu när vi har faktan på bordet, vad skall göras? Sponsorerna hade önskemål på när turneringen skulle spelas så datumen kunde man inte göra något åt. Ska man betala ambitiösa svenska juniorer för att få dem att ställa upp? Knappast. Problemet är inställningen hos juniorerna, inte hos arrangörerna.

  26. E säger:

    Jag får tacka för det sakliga svaret!

    Alltså var det i någon mån ett medvetet val att ha så få (svenska) juniorer med eftersom man hade en undre Elogräns som exkluderar många. Jag tycker nog fortfarande att det var för få juniorer med för att arrangörerna ska kunna vara riktigt nöjda den här gången, men det är en början och saken har åtminstone fått en förklaring.

    Dessutom får jag medge att jag kunde ha lyft frågan på ett ett trevligare sätt från början.

    För att också ta Dock på orden och försöka vara lite positiv så kommer här några (förhoppningsvis konstruktiva) förslag inför framtida tävlingar.

    – Sänk Elo-gränsen till 2100 (åtminstone för svenska juniorer, så att fler får chansen att möta tufft internationellt motstånd).
    – Gör tävlingen antingen större (fler spelare i en öppen turnering) eller mindre (färre spelare i en sluten turnering).
    – Kanske kan man t.o.m. överväga att erbjuda de bästa svenska juniorerna villkor för att få dem att ställa upp (vilket kanske också kunde sporra dem att ta turneringen på allvar – man måste ju ”preppa” ordentligt om man får betalt för att göra det).
    – Försök hitta utländska stormästare som fortfarande är juniorer (Sevian, Rapport) istället för sådana som närmar sig 30.
    – Framställ inte turneringen som det bästa som någonsin har hänt svenskt schack alla kategorier, för det blir bara fånigt.

  27. E säger:

    – Försök, om möjligt, att välja turneringens datum i samråd med juniorerna.
    – Fokusera mer på skandinaviskt/nordiskt schack genom att bjuda in även danska, norska, finska och isländska juniorer.
    – Prioritera (om möjligt) även stormästare (som man faktiskt har hört talas om) från ovannämnda länder snarare än anonyma ryska, ukrainska och polska stormästare.

  28. Realisten säger:

    Hade man slängt in en antal lägre rankade juniorer hade med all sannorlikhet ett antal av IMsen samt FMs hoppat av tävlingen då möjligheten till att ta en GM-norm i tävlingen i princip hade varit borta.

  29. Realisten säger:

    En av premisserna som gavs var att det skulle vara möjligt att ta en GM-norm i tävlingen. Om man adderar 5-10 svenska juniorer mellan 2000-2200 ska man ha tur om det ens blir teoretiskt möjligt att ta en GM-norm.

  30. Dock säger:

    Konkreta förslag! Och en hel del bra. I första hand är det de som sponsrar som kan ställa krav på tider. De ska ofta stämma överens med något kund eller leverantörsengagemang. Realisten har helt rätt i sina två kommentarer. Målsättningen var tjugo i år och några till för varje år de kommande två åren. Jag tror att 2200 inför kommande år kan vara en morot för juniorerna att på hemmaplan få möta starka motståndare med titlar. Det finns minst två väldigt unga som ligger på gränsen idag.

  31. Rembrandt d.y. säger:

    Sista bilden är ju riktigt bra!

  32. 6-sidiga tärningen säger:

    Svenskt juniorschack som skall stöttas består alltså av 6 spelare blott. Bra då vet vi.

  33. Realisten säger:

    Svenskt juniorschack består väl i princip av cirkus 6 spelare som kan göra respektabla resultat mot ”starkt internationellt motstånd”. Detta var en sluten tävling där deltagarna blev inbjudna med ranking som valuta, diverse kommunister bör ta dessa diskussioner i annat forum där de är i närheten av att göra en poäng.

  34. Sven säger:

    Svenskt juniorschack består av alla svenska schackspelare, som inte har fyllt 20 år. Att hävda att svenskt juniorschack endast skulle bestå av ett halvdussin spelare är rent nonsens.

  35. Realisten säger:

    Vem har påstått det? Däremot består svenskt juniorschack inte av mer än ett halvdussin juniorer som hade tagit mer än 0/9 i tävlingen i fråga.

  36. 6-sidiga tärningen säger:

    Jag har inget emot att bli kallad kommunist då detta bara är en ekonomisk modell så som vår kära kapitalism och du är ju själv inne på att valutan här är rating men om man nu verkligen skall stötta de sex så vore det väl bättre att ge dem den riktiga valutan rakt av så kan de åka iväg på tävlingar utomlands. Men det är väl klart då skulle väl de riktiga kommunisterna slå bakut för kulorna vill de ju så gärna sätta sprätt på själva.

  37. 6-sidiga tärningen säger:

    Tror ni man får samma svar om hur många svenskt juniorschack består av om man frågar i samband med en annan tävling i fråga? Vad beror denna diskrepans i svar på? Svara realistiskt nu!

  38. Sven säger:

    ”Vem har påstått det? Däremot består svenskt juniorschack inte av mer än ett halvdussin juniorer som hade tagit mer än 0/9 i tävlingen i fråga.”

    Hur vet du det? Rankingtalet säger endast hur du tidigare har presterat. Det säger ingenting om hur bra man är här och nu. Vi kanske ska hålla oss till det som vi vet, och ingen vet hur de svenska juniorerna hade klarat sig i turneringen i fråga.

  39. 6-sidiga tärningen säger:

    Om det är mer än 0/9 poäng i denna tävling som definierar en junior så har kanske Sverige har 10-20 juniorer, kanske fler om man räknar alla upp till 25 år (sjukt). Men att ha den definitionen är absurt vilket jag pekade i mitt senaste inlägg att det blir ju även annat ljud i skällan då det vankas bidrag för då plötsligt säger samma människor att Sverige har tiotusentals juniormedlemmar och lobbar för större bidrag med hänvisningen till att man just har så många juniorer…

  40. Göteborg säger:

    Nej detta var ingen junior/ungdomstävling tyvärr.
    Nästan löjligt lågt antal svenskar.
    Sverige har fler än 6st juniorer som inte gör bort sig mot ”internationellt motstånd” det såg vi exempel på senast vid Rilton CUP tex.
    I övrigt verkade det som en trevlig och proffsig tävling!
    Bra livesänding samt bra kommentatorer.
    Jag hoppas samma tävling kommer tillbaka nästa år, och då med fler juniorer och fler svenskar!

  41. Sven säger:

    ”Om det är mer än 0/9 poäng i denna tävling som definierar en junior så har kanske Sverige har 10-20 juniorer, kanske fler om man räknar alla upp till 25 år (sjukt).”

    Osmakligt att du kallar detta för sjukt. Sjukt är något som är felaktigt inom anatomin. Ingenting inom schacket är sjukt.

  42. Dock säger:

    Tävlingen är garanterad att existera minst över 2017 och 2018. Antalet svenskar beror precis som Martin skrev att de var de som tackade ja och att de hade tillräcklig styrka.

    Högre rankade spelare hade lämnat tävlingen om spelare på 2000-2100 hade plockats in. Det hade nästan omöjliggjort titelinteckning.
    Det finns sex juniorer i hela Sverige som har över 2200 varav tre i år faller för åldersstrecket.

  43. 6-sidiga tärningen säger:

    För mig är det helt ok att arrangörerna och sponsorerna misslyckas och det har man gjort. Den som vill övertyga sig om detta kan själv på hemsidan läsa om vilka mål man hade satt upp och sedan jämföra med utfallet. Problemet är inte misslyckandet. Det kan vi ta. Problemet är hur man försöker skyla över misslyckandet och istället tala om tävlingen som lyckad och sedan helt nonchalera och förlöjliga folks självklara invändning att detta ju faktiskt inte ens var en ungdomstävling.

    Det är lite som politikern som blir ertappad med fingrarna i kakburken. Det kan vi kanske glömma men inte lögnerna om att man absolut inte har varit där med fingrarna i kakburken.

    Eller ta som en schacklig jämförelse här Nakamura pågående kandidatturneringen ertappades (i partiet Aronian-Nakamura; K-f8 i tornslutspelet) med att först röra kungen och sedan säga jadoube men där gick han i alla fall inte vidare med lögnerna så som han hade tendensen att göra som yngre spelare.

  44. E säger:

    Ytterligare förslag:

    – Skippa möjligheten att ta GM-norm i tävlingen.

    Motivering: om nu tävlingen ska handla om svenska juniorer – som i de flesta (samtliga?) fall är långt ifrån GM-nivå – så borde det inte vara nödvändigt att ta GM-norm i tävlingen. Jag tror att de svenska juniorerna (även de under 2200) i första hand ska inrikta sig på IM-titeln. Jag anser att det vore bättre för svenskt juniorschack om 20-30 svenska juniorer rankade 2000-2400 fick möta internationella IM än om 5-6 svenska juniorer rankade 2200-2400 fick möta internationella GM.

  45. Sven säger:

    ”Högre rankade spelare hade lämnat tävlingen om spelare på 2000-2100 hade plockats in. Det hade nästan omöjliggjort titelinteckning.”

    Jag förstår inte hur du menar. Prestationen är helt oberoende av motståndet. Det är således lika enkelt eller svårt att få titel.

Lämna en kommentar