okt 26

Stockholmsmästerskapet i snabbschack 2015 spelades igår söndag med så renommerade namn som GM Erik Blomqvist, IM Axel Ornstein, SASS (flerfaldig svensk mästare) och FM Martin Lokander, den talangfulle och målmedvetne junioren, tidigare från SK Rockaden men nu alltså spelande för Stockholm SS. Det var dock ingen av dessa tre starka kort som segrade för det gjorde istället sensationsmannen Jonas Lundvik, Solna SS. Vem hade räknat med detta på förhand? Han var rankad nia av de 33 deltagarna och besegrade bland andra Lokander i den viktiga sjätte ronden. Tyvärr fick han inte spela mot vare sig Blomqvist eller Ornstein och någon av dessa stod på tur i en eventuell rond 8.  Slutresultat

Lars OA Hedlund bevakade denna höjdpunkt när det gäller snabbschackturneringar som Schacksalongerna har att bjuda på. Det är oklart varför endast 33 spelare ville spela i denna endagsturnering en vacker höstsöndag när det obevekliga mörkret dessutom föll än timme tidigare från och med denna dag. Man frågar sig vad schackspelarna gör istället när de väljer bort denna tävling. Snabbschack är inte en alltför vanlig spelform och man borde väl rimligen ta de chanser man får att förädla sig inom denna lite ovanliga betänketid. I blixtschack är tänkandet begränsat till ett minimum men i ett snabbschackparti kan man vid väl valda tillfällen tänka till och därmed höja kvalitetsdragen procentuellt.

En glad Jonas Lundvik blev helt otippad Stockholmsmästare i snabbschack med 6/7. (Foto: Lars OA Hedlund)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

En inte alltför missbelåten GM Erik Blomqvist blev tvåa med 5.5 poäng. (Foto: Lars OA Hedlund)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

IM Axel Ornstein blev trea med 5.5 poäng efter remi i sista ronden mot Blomqvist. (Foto: Lars OA Hedlund)

 

 

 

Läs de 4 kommentarerna till “Överraskande vinnare i Stockholmsmästerskapet i snabbschack 2015”

 1. Vattholma säger:

  Förbannat snygg tröja på Lundvik!

 2. 1507 säger:

  Ja, Vattholma förbannat snygg tröja men det skulle vara roligt att se lite mer av spelet.

 3. Per-Erik Hansson säger:

  Instämmer, en mycket vacker kofta!
  33st deltagare i är snudd på skandalöst dåligt i Sveriges största stad.

 4. 12.33 säger:

  Kära Stockholmare sluta ömka er i ert New York-komplex. Det spelar ändå ingen roll hur många spelare som deltar då ni ändå bara kan möte en motståndare åt gången. Nä de ni verkligen borde göra är att sälja era lägenheter och flytta ut på landet, någon mindre eller medelstor stad och möta den livskvalité ni försakar er själva.

Lämna en kommentar