maj 26
Schackakademien har en stor event i Gallerian nu på fredag den 29 maj. Syftet är att visa upp det fina med schack, att alla kan spela och mötas oavsett bakgrund eller förutsättningar. Näringslivstoppar som till exempelvis: Jan Ståhlberg, Sören Mellstig, Carina Björkefors, Kåre Gillstring och Christer Sturmark. Den schackspelande astronauten Christer Fuglesang kommer att spela en parschacksturnering tillsammans med barn från förorten. Partierna kommer att livesändas och deltagarna kommer att intervjuas av en moderator och kommentator vilket kommer att skapa en bra show. Föreventen är att pröva på blindschacksuppvisning med stormästaren Pontus Carlsson, och en mixmatch med Pia Cramling och Nils Grandelius tillsammans med talangerna Anna Cramling och Milton Pantzar. Gilla och sprid Facebooksidan! Kom dit! Om det inte går, följ livesändningen!
Med vänliga hälsningar
GM Pontus Carlsson

Läs de 3 kommentarerna till “Stor schackhändelse i Gallerian på fredag”

 1. Sune Larsson säger:

  ”Syftet är att visa upp det fina med schack, att alla kan spela och mötas oavsett bakgrund eller förutsättningar.”

  Förutom näringslivstoppar, astronaut och stormästare – inbjuds även uteliggare, arbetslösa, människor med
  sociala bidrag ??

 2. Vill du vara med på TV? säger:

  Syftet är givetvis något helt annat och vad gäller människor med sociala bidrag så ska nog de också få sina bidrag, i alla fall halverade för SSFs ordförande Carl Fredrik Johansson och SSFs allt i allo Håkan Jalling har varit på Socialdepartementet och redogjort för SSFs syn på hur halva basbeloppsregeln fungerar. De måste anse att det här är ännu ett skamlöst försök av myndigheterna att tvinga på sina lagar på SSF.

 3. Susanna Berg säger:

  Schack är i högsta grad som Fide skriver, Gens una sumus. Ett enda folk. Alla kan ha glädje av schacket. Det räcker med att komma till en schacktävling för att se alla olika typer av människor förenade av en enda sak. Schackets tjusning och spänning. Jag ser fram emot evangemanget i Gallerian i morgon och tror att det kommer att locka många människor. Det är sådant som detta som behövs för att marknadsföra schacket !

Lämna en kommentar