mar 28

GM Lars Karlsson, SK Rockaden (2486) och Lennart Evertsson, Kungstornet (2186) leder den 6-rondiga Compo Cup efter fredagens spel med 3 poäng efter 3 ronder. GM Juan Bellon, SK Team Viking (2402) är inte i tätduon sedan han förlorat med de svarta pjäserna mot Evertsson i den tredje ronden. Idag, lördag, är toppmötena Evertsson-Karlsson respektive Bellon-Gilbert Jansson, SS Gambit (1972). Karlsson trivs med att spela i Schacksalongerna och har vunnit Compo Cup tre gånger tidigare, 2008, 2012 och 2013. Förra årets vinnare Simon Marder saknas i årets turnering.

Det är många som har reagerat på att det endast är 20 deltagare med. Vad beror det på? Är det dålig marknadsföring eller någon annan orsak som ligger bakom? Vi har valt detta som debattämne i Veckans debatt 2 för att försöka utröna vad som har gått snett med denna turnering. Det finns mer information om Compo Cup 2015 på Stockholms schackförbunds hemsida på länkarna resultat och inbjudan.

GM Lars Karlsson, SK Rockaden (2486) möter...(Foto: Lars OA Hedlund)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Lennart Evertsson, Kungstornet (2186) i en tidig final samtidigt som GM Juan Bellon, SK Team Viking (2402) lurar i vassen. (Foto: Lars OA Hedlund)

 

Läs de 5 kommentarerna till “Compo Cup 27-29 mars 2015 – dag 1”

 1. Mariah Carey fan säger:

  Compo Cup? Vad är det för namn egentligen på en tävling? Kan ju knappast ha kommits på av en människa i sina sinnens fulla bruk.

 2. Sune Larsson säger:

  Måhända företagssponsrat…

 3. Fredrik Lindh säger:

  Namnet kommer av personen som grundade tävlingen en gång i tiden. Jag kan be honom bemöta frågeställningen i första inlägget ovan.

 4. Mariah Carey fan säger:

  Aj där ser man vem som inte var i sina sinnens fulla bruk. Jag hade inte en tanke på att Compo kunde vara ett tilltalsnamn. Jag ber tusen gånger om ursäkt och hoppas att ni kan ge mig denna?

 5. Fredrik Lindh säger:

  Inget tilltalsnamn, mera ett smeknamn. 🙂

Lämna en kommentar