jun 03
Rysslands president Vladimir Putin har besökt en juniorturnering som heter Belaya Ladya (The White Rook). Han uttryckte bland annat att schack är den mest intellektuella sporten. Anatolij Karpov höll en simultan över 73 bord och bakom lyckta dörrar pratade Putin och FIDE-presidenten Kirsan Ilyumzhinov med varandra. Klicka på denna länk för att se foton och videor från detta evenemang.










Läs de 5 kommentarerna till “Putin besöker schackturnering”

  1. Bo Berg säger:

    ”De Nationers Schackförbund som stödjer och rösta på Kirsan Ilyumzhinov stöttar därmed också Putins diktatoriska regim i Ryssland som håller på med annekteringar och kränker fria stater såsom Georgien och Ukraina m.fl.

    Den hotfulla retoriken tillsammans med Rysslands krigsmakt hämmar många människor och även stater.

    Att få bort medlöpare såsom, Kirsan Ilyumzhinov, från sin maktposition som FIDE-president är en god handling för att, om möjligt, säkra fred i vår tid.”

  2. Bo Berg säger:

    Vladimir Putin + Kirsan Ilyumzhinov = sant.

    http://fidefirst.com/?p=2483 ; https://www.google.se/images?q=Potin+Kirsan+Ilyumzhinov&rls=com.microsoft:sv:IE-SearchBox&oe=UTF-8&rlz=1I7VSND_svSE570&gfe_rd=cr&gws_rd=ssl&hl=sv&sa=X&oi=image_result_group&ei=lsuzU7e3IMXjywOowoHgCw&ved=0CBwQsAQ

    Carl Fredrik Johansson + Garri Kasparov = falskt

    http://www.schack.se/?p=12938

  3. Jan-Erik Johansson säger:

    Rysshatet är tyvärr djupt inrotat i Sverige, EU och USA. Rysslands annekteringar och kränkningar är småpotatis jämfört med USA och Västeuropas.

    Att spela Snabb-VM och Blixt-VM i det totalitära diktaturlandet Förenade Arabemiraten, var naturligtvis inga problem för världens länder.

    Bo Berg + Nato = sant

  4. Bo Berg säger:

    Det är falskt, faktiskt och jag ser även och förbannar USA:s avlyssningssystem ihop med de som styr Sverige. De lämnar ut hela sin befolkning till USA. Vi har många problem här i världen och risken är att det kan bli värre.

    Personligen, om jag nu får säga själv var jag står är att Sverige som land själv bygger upp ett modernt försvar på Gotland. Därifrån kan man ha kontroll över hela Östersjöområdet från Bornholm till Bottniska viken och alla de länder som gränsar mot detta. Danmark, Tyskland, Polen, Litauen, Lettland, Estland, Ryssland och Finland. Om inte vi försvarar Gotland så tar Ryssland eller USA-Nato över Gotland pga. det mycket strategiskt placerade läget. De styrande i Sverige, näst intill, bjuder in till detta med det dåliga försvaret.

    EU och NATO är provocerande för Ryssland, men det ger dem inte rätt att kränka och annektera såsom i Georgien 2008 och nu i Ukraina mm. anser jag.

  5. Sune Larsson säger:

    Finsk visdom att betänka

    ”En ryss är en ryss även om man kokar honom i olja…”

Lämna en kommentar