apr 05

 

IM Robert Bator vann Åsenträffen arrangerad av SK Rockaden. (Foto: Thomas Engqvist)

Det avgörande mötet för topplaceringarna mellan Harald Lögdahl och Stefan Bryntze slutade remi efter att Bryntze lyckats forcera remi genom remischackar. Det såg länge ut som att Lögdahl hade ett positionellt övertag samt en extrabonde men Bryntze lyckades aktivera sin dam och få remischackar enligt mönstret Qe1+-h4+-e1+ med vit kung på h1 och löpare på g1. Vit måste ställa löparen på h2 och g1 vartefter vit schackar på h4 och e1. IM Robert Bator besegrade Mikael Aroven i sista ronden och vann med 5,5 poäng bättre kvalitetspoäng efter att både Lögdahl och Bator slutat på 5,5 poäng i den 7-rondiga turneringen. Trea till femma på 5 poäng blev Stefan Bryntze, Martin Lokander och Alexis Duenas. För fullständig resultatrapportering, klicka här:

 

 

Läs kommentaren till “Bator vann Rockadens KM (Åsenträffen)”

  1. Stefan Bryntze säger:

    Robert Bator var bäst, han fick den den på pappret näst svåraste lottningen som var möjlig att få och vann de flesta partierna mycket övertygande, speciellt partiet mot mig.

    Martin Lokander gjorde troligen den näst mest imponerande insatsen genom att slå Robert Bator och Thomas Engqvist på mycket övertygande sätt. Men remier mot (på pappret) svagare spelare i första halvan av tävlingen gjorde att han slutade ½ poäng ifrån att komma två.

    Harald Lögdahl gjorde en mycket fin turnering och hade absolut kunnat vinna sista partiet mot mig som artikeln antyder, men blev aldrig lottad mot Martin och eftersom det var just Martin som rensade vägen för Harald var det ganska rättvist att det blev som det blev.

    Tycker nämligen det blev en ovanligt fin turnering, jämnare och mer intressant än tidigare.
    Tackar övriga deltagare för fin spel-ro, mindre spring i dörren, prasslande med påsar, gungande/gnislande benrörelser, förtäring vid brädet, med mera med mera.

Lämna en kommentar