apr 01

Jonathan Westerberg blev överraskande favorit till att vinna Stockholmsmästerskapet med mer än en tredjedel av rösterna, 58/150. Ännu mer överraskande att Teodor Lindberg kom tvåa med en femtedel av rösterna, 30/150. GM Lars Karlsson, som för övrigt leder Stockholmsmästerskapet på full poäng efter tre ronder hamnade på tredje plats i läsarnas omröstning med 24 röster. På fjärdeplats hamnade ”Någon annan” med 12 röster och på femteplats Kaj Engström, som sensationellt förlorade första ronden, med 11 röster. Vi får se om läsarna har rätt men just nu ser det inte alltför ljust ut.

Läs de 4 kommentarerna till “Westerberg är favorit om läsarna får bestämma”

  1. Christer Johannorm säger:

    Jag kollade upp lite fakta nu, han blev även yngst genom tiderna att vinna tävlingen 2011 som 16/17-åring på övertygande 8/9 poäng.

  2. Thomas Engqvist säger:

    Vad gäller ordvalet ”överraskande” hänvisar jag till de aktuella placeringarna i det pågående Stockholmsmästerskapet. Det är helt andra spelare som leder än de två första som föreslogs som eventuella vinnare. I nuläget är det väl mest logiskt att Lars Karlsson har störst chans att ro hem tävlingen?

  3. Christer Johannorm säger:

    Men omröstningen pågick till större delen innan hade hade tappat en halva också.

  4. Christina Johannorm säger:

    Noterar att Westerberg drog det längsta strået ikväll emot Lasse i vad som såg ut som ett riktigt kampparti. Återstår väl nu att se om herr Engqvist får äta upp sina ord.

Lämna en kommentar