jul 17

sparkassen 2010

I morgon är det som bekant söndag. Dår uppdateras inte Schacksnack, som ni säkert känner till.

Innan dess kommer det några rader om – The Sparkassen Chess-Meeting – som fortsatte med rond tre i dag. Partiet mellan GM Arkadij Naiditsch – GM Ruslan Ponomariov utmynnade i ett slutspel  T mot T+L. Det slutade åtminstone för Schacksnack överraskande med remi (är det inte alltid vinst för spelaren med T+L om man vet hur man skall göra?)

Direktsändningen från rond fyra startar i morgon klockan 15.15 och då går det att följa partierna mellan: GM Arkadij Naiditsch – GM Peter Leko, GM Shakhriyar Mamedyarov – GM Vladimir Kramnik och GM Liem Quang Le – GM Ruslan Ponomariov.

live

Tabell och partier.
Klicka på resultatet för partiet.
Håll markören stilla över resultatet för information.


Läs kommentaren till “Sparkassen Chess-Meeting 2010 (direktsändning/partier)…”

  1. Anton Frisk Kockum säger:

    T mot T+L är i allmänhet remi. Det finns dock vissa mycket fördelaktiga ställningar för den starkare parten där det går att forcera fram en vinst. Om motståndaren känner till en av de två försvarsmetoderna ska ingen sådan ställning behöva uppstå. I partiet visar Ponomariov prov på den ena försvarsmetoden, andra raden-försvaret, vars huvudpoäng vi ser i drag 71. Det andra möjliga försvaret är Cochranes försvar, som bygger på att schacka den starkares kung bakifrån så att han måste gå emellan med löparen. När sedan kungen går åt ett håll för att komma ur bindningen går den svagares kung genast i motsatt riktning.

Lämna en kommentar