aug 03

Det kanske är några läsare som undrar varför det inte blev så många publikationer under juli månad och det berodde på att jag var på semester med min fru Jun i Kina. Det blev lite schack i och med att jag spelade några seriösa vänskapspartier på Peng Cheng Chess Club i Shenzhen men det blev desto mer av andra avkopplande aktiviteter som bergsklättring, bordtennis, promenader, njuta av god mat och sist men inte minst hälsa på Juns släktingar och goda vänner i tre olika städer.

En bild av mig och min fru i Shanghai. Bakom oss kan man beskåda de mest kända monumenten tv-tornet ”Pearl Tower” och ”Shanghai Tower”. Skyskrapan är 632 meter hög och har 128 våningar. Det är inte bara Kinas högsta byggnad utan en av världens högsta (Foto av två trevliga turister.)

Den första staden vi besökte var Shenzhen och här syns jag äta den första middagen. Ankan och kycklingen höll mycket hög klass som vanligt när man är i Kina. (Foto: Jun Yang Engqvist)

Här njuter jag av den ypperligt goda frukosten på hotellet i Shenzhen. Det bjöds på en sagolikt god jujubeyoughurt och många andra godsaker. (Foto: Jun Yang Engqvist)

Här är jag på hotellet i min frus hemstad Liyang. (Foto: Jun Yang Engqvist)

Läs de 3 kommentarerna till “Semester i Kina 2018”

  1. Sune säger:

    Jättefina bilder från Kina! Tack för dem Thomas!

  2. Snubben säger:

    Ja verkligen! Väl unnat och kul att du klämde in lite schackspelande också även om jag kanske satsat min tid på kinesiskt schack, xiangqi, och på go. Sen slog du väl dom i ping pong hoppas jag! Du kan väl ta och publicera partierna här så får både vi och kineserna se mästerverken.

  3. Thomas Engqvist säger:

    Tack själva för kommentarerna och återkopplingen på min vistelse i Kina!

Lämna en kommentar