jan 05
Det blev en skräll i Rilton Cup 2017/18 då den ryske stormästaren Kirill Alekseenko (2590) lyckades ta 7.5 poäng på de nio ronderna. Även plats 2-4 saknade spelare över 2600 och bland andra det svenska hemmahoppet GM Nils Grandelius (2647) fick nöja sig med en tolfte plats med 6 poäng. Förra årets vinnare Krishnan Sasikiran (2680) kom nia med 6.5 poäng. Mer information finns på hemsidan. Schacksnack hade ingen omröstning om vem som skulle vinna Rilton men däremot kan det vara nyttigt att utröna vilken kommentator som var just din favorit. Navigera till högerspalten och lägg din röst max en gång för att få största möjliga objektivitet av denna ovetenskapliga undersökning.


Läs kommentaren till “Ny omröstning”

  1. Susanna Berg Laachiri säger:

    Jag tycker alla kommentatorerna gjorde ett väldigt bra jobb och vill tacka för detta. Två stycken stack ut ordentligt och det var Ulf och Fiona! Jag har tidigare skrivit om Ulf Andersson i min blogg vad som gör honom så speciell. Fiona har jag har aldrig sett kommentera och det bara kändes direkt när hon kom in i studion hur bra hon var. Jag imponerades också av hur påläst hon var om spelarna. Ett väldigt bra initiativ var också att hon tog med tittarna från Chess24 vilket gjorde inslaget levande. Vill minnas att man hade samma koncept i SM Uppsala där tittarna kunde skicka in frågor. Jag tror på detta och att många uppskattar sådant.

    Mycket bra sändning från hela turneringen och en stor eloge till alla inblandade och Martin Lokander var som vanligt helt perfekt i sin roll. Tyckte också om vinjetten av Stockholm som visades. Stort tack för spännande stunder för oss schackspelare!

Lämna en kommentar