Okt 01

Efter den andra dagens spel leder GM Lars Karlsson med maximal poängskörd då han har vunnit samtliga sex partier. Han besegrade en av de utländska konkurrenterna Normunds Miezis, Lettland, i stor stil efter ett väl genomfört angreppspel som initierades med en Grand Prix Attack mot Sicilianskt. Två klassiska partier återstår att spelas på söndag och en halva efter jagar GM Georg Meier, GM Tiger Hillarp Persson och IM Pontus Sjödahl. Därefter följer åtta spelare en poäng bakom.

Lars OA Hedlund har förärat oss följande kanonbilder från gårdagens spel.

Resultat

Livesändning med Ulf Andersson

GM Lars Karlsson leder i Västerås efter sex ronder. (Foto: Lars OA Hedlund)

GM Lars Karlsson leder i Västerås efter sex ronder. (Foto: Lars OA Hedlund)

Alexander Hall (Foto: Lars OA Hedlund)

Alexander Hall (Foto: Lars OA Hedlund)

Christopher Jernberg (Foto: Lars OA Hedlund)

Christopher Jernberg (Foto: Lars OA Hedlund)

FM Kaan Kucuksari (Foto: Lars OA Hedlund)

FM Kaan Kucuksari (Foto: Lars OA Hedlund)

Fredril Attefall (Foto: Lars OA Hedlund)

Fredril Attefall (Foto: Lars OA Hedlund)

GM Georg Meier (Foto: Lars OA Hedlund)

GM Georg Meier (Foto: Lars OA Hedlund)

GM Ralf Åkesson (Foto: Lars OA Hedlund)

GM Ralf Åkesson (Foto: Lars OA Hedlund)

Maja Jepson (Foto: Lars OA Hedlund)

Maja Jepson (Foto: Lars OA Hedlund)

Nansy Davidsdottir (Foto: Lars OA Hedlund)

Nansy Davidsdottir (Foto: Lars OA Hedlund)

Ulf Hammarström (Foto: Lars OA Hedlund)

Ulf Hammarström (Foto: Lars OA Hedlund)

 

Läs de 9 kommentarerna till “Bilder från Västerås Open 2017 – Andra dagen”

 1. Sally säger:

  Lars Karlsson ledde turneringen efter lördagens spel, men sedan kom han inte till spel varken under rond sju eller åtta. Vad hände egentligen?

 2. Thomas Engqvist säger:

  Han lämnade walk over på grund av sjukdom.

 3. Markus säger:

  Njae? Rond 7 var han ju inlottad så där kanske det blev w.o. Rond 8 ser jag honom inte inlottad så ingen w.o. där. Kanske en akademisk fråga men kanske någon som kan förklara skillnaden? Och varför reglerna i är uppsatta så.

 4. Fredrik Lindh säger:

  Spelaren tas bort från fortsatt lottning enligt tävlingsbestämmelserna paragraf 11. Rent praktiskt eller tävlingsmässigt är det ingen vits att lotta in en spelare som ändå inte kommer spela.

 5. Markus säger:

  Är det inte två w.o. innan man så att säga tas bort? Här var bara en w.o. Paragraf 11 skulle vara intressant att läsa, om det är något nytt eller kanske är så att det bara är nytt för mig. Gissar att Lasse kom in med ett återbud pga sjukdom efter rond 7 men att före rond 7 hans det inte med. Är det f.ö. inte så att en spelare diskas efter 2 w.o. och här blev bara en hur det nu gick till och då kvarstår resultatet. Ute i Europa är det ju vanligt att man kan slänga in ett hoppa över rond och det t.o.m. med en halva som resultat. Jo så alltihop kokar nog ned till den där paragraf 11 så skulle man kunna få se den i skrift kanske?

 6. Magnus Olsson säger:

  Jag htitar ingen paragraf 11 i SSF:s tävlingsbestämmelser, och paragraf 11 i FIDE-reglerna handlar om spelarnas uppförande, men paragraf 7.3 i SSF:s bestämmelser verkar vara den som gäller: ”Om en spelare uteblir från ett parti, anses denne ha utgått ur turneringen, såvida domaren inte finner skäl att bestämma annorlunda.”

  Det kan vara bra att känna till. En klubbkamrat blev bränd på det när han försov sig till en morgonrond, dök upp till eftermiddagsronden, och upptäckte att han inte var inlottad där heller. Enligt arrangören så hade han blivit inlottad om han hade sagt till i tid att han inte avsåg bryta turneringen.

 7. Fredrik Lindh säger:

  #5
  Magnus Olsson har rätt, paragraf 7.3 är korrekt. Jag råkade kollade i en gammal version av tävlingsbestämmelserna (SSF år 2011, hoppsan!). Formuleringen är dock densamma.

  Vet ej om man får länka här men tävlingsbestämmelserna hittar du på förbundets hemsida under tävlingar -> regler&domare.

 8. Markus säger:

  Tack båda! Exemplet med klubbkamraten köper jag. Det är dock lite det omvända mot vad vi har här. Resultatet och motiveringen ganska likartad. Tycker dock att det är klantigt att försova sig även om det hänt även mig. Jag skulle nog sagt till domaren direkt i vilket fall. Lasse kanske gjorde det också så fort han kunde men att det då redan var lottat och ute. Din klubbkamrat trodde säkert att det behövdes 2 w.o. för att utgå, som det var förut, och som om jag förstått rätt nu är efter 1 w.o. om man inte tydligt ämnar fortsätta, men att om det händer igen blir det utgår. Det man kan lära av andra, vilket är det genier gör, smarta personer lär sig bara av sina egna misstag, är att man alltid skall tala med arrangörerna, för att ha en bra kommunikation för även för den bäste kan det ju vara så att man missförstått något.

 9. Magnus Olsson säger:

  Det som hände här var förmodligen att Lasse bestämde sig för att bryta turneringen och sade till domaren , men att han sade till för sent för att man skulle kunna göra om lottningen till rond 7.

Lämna en kommentar