Aug 09

En rolig nyhet är att Sveriges bästa spelare Nils Grandelius kommer att spela SM i snabbschack 16-17 september på Hasselbacken. Grandelius menar i en intervju, apropå spelformen snabbschack, att ”God intuition är viktigare än goda förberedelser!”

GM Jon Ludvig Hammer som också är anmäld till Hasselbacken mötte GM Nils Grandelius i ett snabbschackparti i Fagernes 2016.

Den minnesgode kommer säkert ihåg att GM Jon Ludvig Hammer, som också är anmäld till Hasselbacken, mötte GM Nils Grandelius i ett snabbschackparti i Fagernes 2016 och den gången drog Grandelius det längsta strået.

 

Läs de 4 kommentarerna till “NYHET: Grandelius till Hasselbacken”

 1. Otto säger:

  Sveriges bästa spelare torde vara den som vinner SM. Grandelius gjorde inte detta, så följaktligen kan han inte vara Sveriges bästa spelare. Högst rankad är han, ja, men inte bäst.

 2. Mathias säger:

  Jag anser ödmjukt att det inte är givet att bästa spelaren alltid vinner en turnering. Den som vinner en turnering var bäst där och då, absolut, men bästa spelaren generellt kan man enligt mig bara bedöma över en längre tid. En turnering är mer av en ögonblicksbild. En säsong eller ett kalenderår säger mer om vem som är bäst i det stora hela. Men man får ju tycka olika och det är gott nog så.
  Skulle man fråga 100 världsspelare vem de helst inte möter av svenska spelare är jag övertygad om att merparten skulle säga Nils.

 3. En undran säger:

  Inte som allra bäst när det gäller är oftast en svensk specialitet – oavsett sport.
  Grandelius kommer att bli ännu bättre, det är ett som är säkert.

 4. Lasse S säger:

  Jag hoppas att både Grandelius och Blomqvist kommer att ”ta ett steg uppåt” avseende spelstyrka och framför allt, ”lägsta nivå” på spelet.

  Problemet är väl att dom måste spela så många turneringar dom kan (och blir inbjudna till) för att kunna försörja sig på schacket. Man blir ju tyvärr inte betald för att träna schack…..
  Detta medför att en höjning av spelstyrkan måste ske via tävlingsschack. En del klarar detta, andra inte…

  Låt oss hoppas att Grandelius och Blomqvist hör till de som klarar av det…

Lämna en kommentar