Jun 17
Enligt Schacksnacks läsare är det en tredjedel av drygt 100 röstande som anser att Sveriges enda schacktidskrift Tidskrift för Schack är överflödig i dagens Internetsamhälle. Detta innebär att cirka 67 % tycker att tidskriften har en funktion även om cirka en tredjedel anser att tidskriften ska vara gratis som den för närvarande är. Det är dock intressant att mer än en tredjedel (37 %) kan tänka sig att betala för tidskriften så Sveriges Schackförbund borde kanske överväga denna möjlighet som ett godtagbart alternativ och höja statusen på sin egen tidskrift. Den nya omröstningen handlar om att ta ställning till vem eller vilka som är världens just nu bästa kommentator eller kommentatorer. Varsågod och tryck på ett av dem fem första alternativen.


Läs de 5 kommentarerna till “Ny omröstning”

 1. Susanna Berg Laachiri säger:

  Jag håller med om att man borde överväga att införa prenumerationsavgift igen på tidskriften.Det skulle höja statusen och ge en bra signal.

  Vilken trevlig kommande omröstning och ska bli spännande att se resultatet! Jag behöver inte ens tveka utan röstar direkt på Seirawan och hans team. Dessa sändningar är verkligen i en helt klass för sig !

 2. Thomas Piltz säger:

  Eller så kan man kanske betala för att slippa få TfS. Vad gäller kommentatorer i schacksändningar så är ju amerikanarna i en klass helt för sig självt. Resterande gubbar kunde användas som tortyrredskap.

 3. Sune Larsson säger:

  Rösten föll på Seirawan och hans team. Måste också tillägga att jag gillar Short/Geuzendam med deras
  tillbakablickar och anekdoter. Short har dessutom en väldig schacklig erfarenhet att ösa ur som ger fina
  översikter. Dessutom är tonen lättsam och underhållande med ett glas vin ibland 😉

  Finner för egen del variantrabbel a la Miro i längden vara tröttsam.

 4. 10.30 säger:

  Givetvis är Dimitri Komarov den bästa; https://m.youtube.com/watch?v=jS_iOPXZ38o

 5. En undran säger:

  Daniel King och Peter Svidler som huvudkommentatorer och Maurice Ashley med sidokommentarer och intervjuer.

Lämna en kommentar