Maj 31
För integration mot Segregation! Näringslivet Möter Förorten är en eventbaserad rörelse för integration och mot segregation som för samman människor…
Foto: Monyx

Foto: Monyx

Läs de 6 kommentarerna till “Näringslivet möter Förorten framflyttad till 20 oktober”

 1. Sune Larsson säger:

  Läser på hemsidan

  A) ”Huvudeventet är en parschacksturnering där varje näringslivstopp paras ihop med en ungdom från förorten…”

  Varför inte

  AA) Huvudeventet är en parschacksturnering där varje förortstopp paras ihop med en ungdom från näringslivet…

  (Vi har ju ex många invandrare som spelar gott schack – och ungdomar med startupbolag i vårt land..)

  /Förstår inte att Pontus lånar sig till sådan fördomsfullhet som under A. Han har ju reagerat starkt mot liknande i andra sammanhang…\

 2. Susanna Berg Laachiri säger:

  Tack Sune för denna kommentar för jag håller helt med dig. Är så otroligt förvånad över ett sådant arrangemang med en så frånstötande titel. Syftet är bra men effekten blir motsatt. Man skapar segregation och gör barnen till offer.

  Dessutom om man vill marknadsföra schacket är inte parschack det bästa enligt min mening. Parschack är roligt för de som spelar men inte för publiken. Jag tror mer på en individuell turnering och tänk om en av ungdomarna skulle stå som segrare och slå alla från det s k Näringslivet. Det vore något och sådant gillar publiken!

 3. Ulf säger:

  Om man inte ser bilden, får man inte påpeka detta då? Mitt inlägg bröt inte mot några regler, så varför publicerades det inte? Jag tycker det är väldigt konstigt och något som inte är bra över huvud taget.

 4. Thomas Engqvist säger:

  Naturligtvis får du påpeka att man inte kan se bilden och det bryter absolut inte mot några regler. Det ska gå att se bilden sedan några dagar tillbaka med alla för mig kända webbläsare som Google Chrome, Firefox och Internet Explorer men tidigare kunde man inte se bilden om man använde en specifik webbläsare. Jag var medveten om detta problem men kunde inte fixa till bilden omedelbart så att den blev kompatibel för alla webbläsarna. Under tiden kom det in flera inlägg om att bilden inte fungerade. Du är alltså bara en i högen av alla dem som har påpekat detta och jag valde att inte publicera något inlägg överhuvudtaget som handlade om att bilden inte fungerade. Jag ansåg att sådana inlägg var irrelevanta för de läsarna som trots allt hade rätt webbläsare. Hoppas att du är nöjd med detta svar!

 5. Frans G Olsson säger:

  Sune: Jag föreslår även att vi kallar de svarta pjäserna för rasifierade eller afrosvenska pjäser så att ingen blir kränkt.

 6. En undran säger:

  Trevlig video. Näringslivet Möter Förorten: https://www.youtube.com/watch?v=1H7rFfJ1g-4

Lämna en kommentar