Mar 30

This super-strong U.S. Championship is an elite event, featuring 12 of the best players in America. Join GMs Yasser Seirawan, Maurice Ashley, Cristian Chirila, and WGM Jennifer Shahade for the live moves and analysis of the eleven round round robin, plus the U.S. Women’s Championship. Can GM Fabiano Caruana and IM Nazi Paikidze defend their respective titles?

Läs de 4 kommentarerna till “2017 U.S. Chess Championships: Round 1”

 1. En undran säger:

  Vilka härliga livesändningar! Har följt dem i flera år. Känns som julafton varje gång!

 2. Susanna Berg Laachiri säger:

  Håller helt med här. Vilka sändningar! Hur är det möjligt att man kan skapa sådant. Livfullt, snabbt, medryckande och professionellt. Schack är underhållning!

  Vilket kroppspråk från Gata Kamsky när han insåg sin den miss han gjorde och vilka kommentarer som följde. Ytterst intressant med diskussionen om vad ögat inte ser och också detta med att det är svårt att inse att man kan gå till en ruta som garderas av bonde.

 3. 14.50 säger:

  Ok, kan bara hålla med. Men ändå kan jag tycka att man borde skippa de två första timmarna av sändningen och så får kommentatorerna visa dragen och bilder i efterhand som om det vore live. På så sätt skulle det vara enklare att följa det hela för som det är nu är det alldeles för långa sändningar. Just nu spelas t.ex. SM-slutspelet i SHL ishockeyn och där är en match på ca 2h 30 min och längre än så kan man nog inte begära ens av en så enkel sport som hockey att förstå. Hur skall gemene man då orka med sändningar som är mer än dubbelt så långa och ännu mer komplexa och svåra att förstå?

 4. Thomas Engqvist säger:

  Som jag ser det är inte poängen nödvändigtvis att se dessa sändningar live. Om man tittar på programmet efter ordinarie sändningstid har man möjlighet att titta på det man själv är intresserad av. Det kan vara en spelöppning, ett slutspel eller en spelare som man vill följa. I vår moderna tid med all tänkbar information handlar det om att sovra utifrån sitt eget perspektiv.

Lämna en kommentar