• VM för damer 2015
  • Kristallens vårturneringar
  • IK-möte 3 dec.
  • JGP-finaler
  • Korruption i Bulgariens schackförbund
  • Tidigare...
Kommentera

Kommentera
Kristallens schackklubb vill bjuda in till våra vårturneringar som spelas torsdagkvällar med start den 29 januari. Det blir en elogrupp över 9 ronder samt 4 sanktionerade Bergergrupper över 7 ronder.
Inbjudan finns på  http://www.kristallen.org/2015/vt15_inbjudan.pdf
Välkomna!
Fredrik Lindh
Kristallens SK


Läs de 4 kommentarernaInformationskommitten har haft sammanträde och protokollet kan läsas i sin helhet genom att klicka på det blå fältet i denna spalt. Det meddelas bland annat att arkiveringen och inskanningen av T.F.S. fortfarande står stilla i brist på de första årgångarna. Till våren 2015 beräknas dock inskanningen vara klar. Därefter kommer resultatböcker från Sveriges Schackförbunds tävlingar och Korrschack att skannas in.

Kommentera
15 december publicerades 21 bilder fotograferade av Lars OA Hedlund från gårdagens JGP-finaler (för juniorer födda 1994-2003) som spelades i Schacksalongerna. Resultat från de olika klasserna: 1994-98 1. Martin Lokander, SK Rockaden - 1999-2000 1.Teo Brolin, SK Rockaden - 2001 1. Andy Fang, Hässelby - 2002 1. Jung Min Seo, 4 Springare - 2003A 1. Melvin Nirelius, Passanten - 2003B 1.Alan Saleh, 4 Springare. För övriga resultat hävisas till stockholmsschack.se.


KommenteraEn korruptionsskandal har blossat upp inom Bulgariens schackförbund. Den undersökande journalisten Vladi Vassilev har med dold kamera uppdagat korrputionen och resultatet kan ses både i text och video genom att klicka på chessdom.com

Kommentera
Stormästaren Pontus Carlsson tipsar om en marknadsundersökning för Svenska Cupen som också är en del av ett Masters projekt på Internationella Handelshögskolan i Jönköping. Undersökningen tar 4-6 minuter och kan fyllas i  både av schackspelare som deltagit i Svenska Cupen och schackspelare som ej deltagit i Svenska Cupen.
Alla svar är anonyma och behandlas konfidentiellt. Minst 200 svar behövs så fyll i den redan idag. Undersökningen stängs den 3 december och svaren kommer att användas till att göra Svenska Cupen bättre.


KommenteraI en intervju med Magnus Carlsen, Norge, som lyckades försvara VM-titeln mot Viswanathan Anand, Indien berättade Carlsen att han tror mest på Caruana, Aronian eller Grischuk som framtida motståndare i en VM-match. Klicka på denna länk för att ta del av den cirka 15 minuter långa intervjun.

KommenteraVi har en ny omröstning i högerspalten. Vilken enskild personlig egenskap är den viktigaste för att nå framgång som schackspelare? Klicka på endast ett alternativ så får vi se vilken egenskap som är den enskilt viktigaste av de tretton godtyckliga alternativen!

Ej funnen


Tyvärr, det du eftersöker finns ej kvar.