Korta nyheter

Senaste nyheterna Senaste schacknyheterna
  • CS-protokoll 6-7 sep.
  • Ny omröstning
  • Nakamura besegrade Aronian
  • Lidköping Open 2014
KommenteraSveriges Schackförbund har haft styrelsemöte 6-7 september på Berzeliusskolan i Linköping. Första heldagen diskuterade man den viktiga frågan om schackets framtid i Sverige. Söndagen ägnades bland annat åt rapporter, val av kommittéer samt ekonomi. Protokollet kan läsas i sin helhet genom att klicka på denna länk.

KommenteraVi har en ny omröstning i högerspalten. Frågan lyder vem som först uppnår det magiska Elotalet 2900. Huvudfavoriterna är Carlsen med ett aktuellt Elotal på 2862 och Caruana (2836) kryddade med ett gäng outsiders med minst 2760 i Elotal. Det finns även utrymme att trycka på "någon annan" om du exempelvis tror på Kramnik eller någon som du tycker verkar bortglömd i sammanhanget. Tryck max en gång på det alternativet som du tycker är det mest rimliga för att få en så objektiv omröstning som möjligt.

KommenteraVärldsåttan GM Hikaru Nakamura, U.S.A., vann en snabbschackmatch (15 min. och 2 sek. ink.) mot världstrean GM Levon Aronian, Armenien, med 3,5-2,5 som spelades som en avslutning på evenemanget Sinquefield Cup 2014 i Saint Louis, Missouri. Första partiet blev remi medan de fem sista partierna överraskande slutade med svarta vinster. Mer information finns på denna länk.

KommenteraLidköping Open 2014 som gick av stapeln 30-31 augusti vanns efter särskiljning av GM Sandro Mareco, Argentina (2574) med 6,5 poäng på de sju ronderna. Tvåa blev GM Juan Bellon Lopez, Spanien, (2462) på lika många poäng. Hela slutställningen kan ses genom att klicka på denna länk.Ej funnen

Tyvärr, det du eftersöker finns ej kvar.