Korta nyheter

Senaste nyheterna Senaste schacknyheterna
  • Hou Yifan fotomodell
  • Ny ”Veckans fråga”
  • Ny omröstning
  • Intervju med Anand
KommenteraHou Yifan har gått med på att låta sig fotograferas av den i Kina kontroversielle och förbjudne fotografen Ren Hang för modetidningen Oyster. Anledningen är att hon vill popularisera schacket även för den kategorin människor som inte har naturliga ingångar till schackvärlden. Ni kan se fotografierna och läsa intervjun med Hou Yifan i Oyster genom att klicka här:

Läs de 6 kommentarernaVi har en ny "Veckans fråga" eller rättare sagt omröstning  i högerspalten. Det har framkommit uppgifter om att ungdomar lockas att byta klubb genom ett avtal om pengar efter rankingprestation. Vad tycker Schacksnacks läsare om det? Läs igenom frågan i högerspalten noggrannt och fundera över vilket alternativ  du tycker stämmer bäst överens med dina egna tankegångar. Om du håller med klickar du på Ja som är det första alternativet. Om du inte håller med klickar du på Nej, det andra alternativet. Om du inte har någon åsikt eller vill vara neutral klickar du på det sista alternativet. Kom gärna med förslag till nya Veckans frågor så att vi får relevanta framtida debatter här på Schacksnack.

Läs de 3 kommentarernaVi har en ny omröstning om en ganska het fråga som är önskad på Schacksnack. Är det rätt att Elitspelare med chans på IM- eller GM-norm i Elitserien ska få många vita partier för att därmed öka sina chanser att erövra normen trots att det innebär orättvisor i och med att andra spelare får dra på sig flera svarta partier samtidigt som man kan ifrågasätta hur mycket normen egentligen är värd om den har uppnåtts genom att spela många vita partier. Ja, vad tycker ni läsare? Rösta i högerspalten på ett alternativ av tre möjliga.

KommenteraAnand berättar på den ryska nyhetssidan att han vill glömma de fyra senaste åren av sin karriär. Han berättar också att han har idrottat mycket inför kandidatturneringen. Klicka här för hela intervjun.Ej funnen

Tyvärr, det du eftersöker finns ej kvar.